Vereniging

Hoe het begon

Ooit was er een groep studenten aan de Universiteit Twente die een cursus theatersport hadden gevolgd. Snel daarna besloten ze een theatersportgroep op te richten; deze gaven ze de naam Pro Deo. De groep groeide en groeide, totdat het moment gekomen was om een officiële vereniging te worden aan de Universiteit Twente. Sinds 1993 zijn we al een vereniging, maar we bestonden informeel al veel langer.

Door de jaren heen heeft Pro Deo heeft zelfs al meerdere prijzen in de wacht gesleept van o.a. van het cultuur studentenfestival De Pythische Spelen, het Nederlands Studentenkampioen Theatersport en de ‘Goud’n Poal’ van het Twents Theatersport Toernooi.

Wie zijn we?

Wij zijn een groep mensen, lekker energiek, dynamisch en vol met gezellige humor. Samen maken wij deel uit van theatersportvereniging Pro Deo, waar wij aan de kunst van het improvisatietheater doen in de vorm van games en wedstrijdvormen.

Donderdagavond is onze avond, dan hebben wij onze repetities in de Vrijhof. Momenteel hebben wij drie groepen: groep 1 (beginners) en groep 2 (gevorderden) in het Nederlands, en een internationale groep; afwisselend spelen eerstgenoemde in het Amphitheater of in de Kleine Zaal. De eerste Nederlandse groep speelt elke donderdagavond van 19:15 – 20:45, waarna we vaak onder genot van een drankje het theatercafé in de Vrijhof weer onveilig maken. De internationale groep speelt ook van 19:15 tot 20:45.

Onze lessen worden gegeven door twee bekwame gediplomeerde regisseurs. Je leert de basis van theatersport, verschillende scènes (games) die het theatersport rijk is, spelen met een hoge of een lage status, de kunst van het mimen en nog veel meer.

Naast theatersport(les) biedt Pro Deo ook veel extra gezelligheid, zoals de jaarlijkse kampen, etentjes, borreltjes, enfin noem maar op.

Dus, wat nu?

Mocht je nog nooit kennis hebben gemaakt en/of wil je eens een avondje zelf meemaken? Dat kan! Je bent natuurlijk van harte welkom om eens te komen kijken hoe een les er aan toe gaat. Maar wacht, er is meer. Mocht je aanwezig zijn én je vind het leuk, dan krijg je er misschien een lidmaatschap en gratis groep gave mensen bij!

Mocht je op verder de hoogte gehouden willen worden van open lessen en voorstellingen, stuur dan een mailtje

Scroll naar boven