Speler

Als speler ben je de ster van de voorstelling. Om het tempo lekker in de voorstelling te houden en je niet te druk te hoeven maken op het moment zelf kan een gedegen voorbereiding je erg helpen. Denk hierbij aan welke games je gaat spelen, welke uitdagingen je plaatst, welke gegevens je vraag, de opkomst en wie er captain is. Waar je hier zoal rekening mee kunt houden staat in de spelershandleiding.

Rechter

Naast dat de spelers een fantastische show neerzetten is er ook een belangrijke taak weggelegd voor de rechters. Deze leiden de wedstrijd in goede banen, grijpen op de juiste momenten in en mogen de scenes rechtvaardig jureren. Om je een idee te geven van waar je zoal op let als rechter is er een rechters handleiding.

Presentatie

De taak van de presentatie ligt erin om de voorstelling vlot te laten verlopen. Hij/zij vormt een buffer tussen de spelers en de rechters en is de onvermoeibare rots in de branding, vol enthousiasme en schijnbaar naïef optimisme. Toch schuilt er meer achter de presentatie dan sommigen denken, en daarvoor zijn er enkele handleidingen beschikbaar en een handige checklist.

Lichttechniek

De lichttechnicus kan de stemming en sfeer van een scene bepalen. Dit middels het aanpassen van het lichtbeeld, en om hiermee het publiek in de wereld van de spelers te brengen. Door het lichtontwerp zorgvuldig te regelen, kan een lichttechnicus helpen een geloofwaardige en meeslepende scène te creëren, waardoor de spelers kunnen schitteren. daar hebben we met dank aan Theatersportschool Utrecht ook een handleiding voor

Kan jij ons helpen?

Pro Deo is altijd op zoek naar het vergroten van de collectie handleidingen. we verwelkomen alles, van handleidingen en tips voor: muzikanten, FloDo, fotografen, enzovoort…

Denk jij dat je ons kan helpen, stuur ons dan een mailtje.

Scroll naar boven