Handleidingen

Bij een voorstelling van theatersport komt aardig wat kijken, naast het publiek. Voor de spelers kan het handig zijn om je van te voren met je teamgenoten voor te bereiden zodat je al een globaal idee hebt van wat je te wachten staat. Maar ook als presentator of als rechter kan het geen kwaad om even stil te staan bij mogelijkheden van jouw rol. Daarvoor hebben we een aantal handleidingen beschikbaar die je daarbij kunnen helpen.

Spelers

Als speler ben je de ster van de voorstelling. Om het tempo lekker in de voorstelling te houden en je niet te druk te hoeven maken op het moment zelf kan een gedegen voorbereiding je erg helpen. Denk hierbij aan welke games je gaat spelen, welke uitdagingen je plaatst, welke gegevens je vraag, de opkomst en wie er captain is. Waar je hier zoal rekening mee kunt houden staat in de spelershandleiding. Ook het wedstrijdformulier kan een handig hulpmiddel zijn.

Spelers handleiding

Rechters

Naast dat de spelers een fantastische show neerzetten is er ook een belangrijke taak weggelegd voor de rechters. Deze leiden de wedstrijd in goede banen, grijpen op de juiste momenten in en mogen de scenes rechtvaardig jureren. Om je een idee te geven van waar je zoal op let als rechter is er een rechters handleiding.

Rechters handleiding

Presentatie

De taak van de presentatie ligt erin om de voorstelling vlot te laten verlopen. Hij/zij vormt een buffer tussen de spelers en de rechters en is de onvermoeibare rots in de branding, vol enthousiasme en schijnbaar naïef optimisme. Toch schuilt er meer achter de presentatie dan sommigen denken, en daarvoor zijn er enkele handleidingen beschikbaar en een handige checklist.

Presentatie in het kort
Presentatie Checklist
Presentatie Herbert

Muzikaal

Naast acteren moeten theatersporters ook geregeld zingen. Het is erg leuk om het publiek een muziekstijl te laten bepalen en om voorbereid te zijn moet de speler veel muziek luisteren. We hebben hiervoor een overzicht van muzikale stijlen met daarbij een referentie naar een nummer dat typisch is voor de stijl. Het overzicht kan je hier vinden.muziekstijlen

Fout ontdekt? Laat het ons weten! / Found a bug? Let us know!
Scroll naar boven