Theatersport

Algemeen

Theatersport is een losse en speelse vorm van improvisatietheater die u misschien al kent van televisieprogramma’s zoals ‘De Lama’s’ en ‘De vloer op’. Het is leuk om naar te kijken en nog leuker om zelf te doen.

Theatersport

Bij theatersport dagen twee teams elkaar om de beurt uit tot het spelen van een scene. Alle scenes worden ter plekke op het toneel geïmproviseerd gebaseerd op suggesties vanuit het publiek. Voor het competitieve karakter van theatersport zullen de scenes worden beoordeeld door een aantal strenge, doch rechtvaardige rechters op inhoud, techniek en amusement. Het publiek kan hun blijk van waardering geven door de spelers rozen toe te werpen en krijgen doorgaans ook de mogelijkheid om een aantal punten uit te delen.  In tegenstelling tot wat de term wedstrijd doet indiceren gaat het er niet per se om het winnen ervan, maar om gezamenlijk een mooie en amusante voorstelling neer te zetten.

Spelvormen

Bij theatersport worden de scenes veelal vorm gegeven aan de hand van een van de vele spelvormen of games. Een lijst van veelgebruikte games kunt u hier vinden.

Scroll naar boven