James Bond

Deze oefening moet je eigenlijk zelf eens gedaan hebben, want op papier is het moeilijk uit te leggen. Iedereen staat in een kring en speler A in het midden. A wijst iemand aan en roept ‘James Bond’. De aangewezene moet dan James Bond uitbeelden door stoer met een opgeheven pistool te gaan staan, terwijl zijn twee buren de Bond-girls spelen door een hand op zijn schouder te leggen, koket een been op te tillen en ‘Oh James!’ te kirren.

Dit moet allemaal gebeuren terwijl speler A snel tot 5 telt (in het begin natuurlijk rustig oefenen). Als het niet lukt, moet degene die de fout gemaakt heeft in het midden staan. Met alleen ‘James Bond’ kom je er niet, dus daarom nog de onderstaande mogelijkheden:

broodrooster: de buren vormen met de armen een broodroostergleuf en het ‘broodje’ spring op en neer, onderwijl ‘ping’ roepend.
citruspers: de buren vormen een citruspers door de handen bij elkaar boven het hoofd van de aangewezen persoon te houden, die als een sinaasappel ronddraait en ‘rrrrrr’ zegt.
vikingschip: de aangewezen persoon is een stoere viking en maakt met z’n handen een soort helm met Asterixvleugels boven z’n hoofd, terwijl de buren het vikingschip roeien.
kamikazepiloot: de buren maken met de armen de vleugels en de aangewezen persoon is piloot door met z’n handen een vliegeniersbril te maken.
Kennedy: de buren trekken een pistool en richten op de aangewezen persoon, die bukt snel en de twee buren schieten elkaar neer.
Stampertje: de aangewezen persoon maakt hazentanden, mimet met zijn handen een paar konijnenoren en de buren stampen met hun buitenste benen op de grond, terwijl ze hun handen op de schouder van de middenpersoon leggen.
hondje: lijkt op konijn maar nu houdt de middelste persoon zijn handen voor zich (als pootjes) en hijgt dat het een lieve lust is. De buren trekken hun buitenste benen op en maken urineergeluiden.
zeekomkommers: alledrie de mond tuiten en de wenkbrauwen optrekken, op de tenen gaan staan en met de armen een lotusgebaar maken (duim en wijsvinger vormen een ‘o’ en de handpalmen wijzen naar boven).
Pro Deo: de aangewezen persoon steekt zijn armen in de lucht en de buren gaan zijn oksels met deorollers te lijf terwijl ze hun neus dichtknijpen.
Palmboom: De middelste steekt zijn armen in de lucht als waren het de palmbladeren, de andere twee vormen met hun handen kokosnoten die hangen onder de oksel van de middelste
Olifant: de middelste persoon maakt een slurf door met een hand zijn neus beet te pakken en de andere door de ring van die arm naar buiten te steken. De anderen vormen ieder een groot oor
Wasmachine: De middelste persoon buigt voorover en draait met zijn hoofd, de buitenste spelers vormen met zijn tweeën een vierkant
Douche: middelste wast zich, buitenste zijn douchekop
Heilige engel: middelste vormt met handen een aureool, buitenste vormen vleugels
Er zijn nog meer varianten, en met wat fantasie is de voorraad onuitputtelijk.

Scroll naar boven