Bak des doods

Dit is een game waar Kattekwoad uit Utrecht de show mee stal op het NSK 2003. Een gegarandeerd succes op demo’s en andere gelegenheden waar je speelt voor een publiek dat je graag in een melige stemming wil krijgen!! 

In feite is dit een “zoveel mogelijk op en af“, alleen dan met een gevaarlijk tintje eraan.

Men zette een bak water neer;
Men steke daar zijn hoofd in;
De andere drie spelers spelen een vrije impro-scène.
Als iemand vermoedt dat de persoon in de bak water dreigt te verdrinken, vindt deze een reden om de scène te verlaten en lost deze de speler in de bak water af. Als deze speler de scène in komt vindt hij óf een reden om te verklaren waarom hij kleddernat de scene in loopt (‘goh, wat regent het buiten!’), óf iedereen negeert dit feit volkomen en doet alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat er voortdurend druipende mensen de scène in en uit lopen.

  • Pas op als je dit doet in de buitenlucht; je kunt er goed verkouden van worden!
  • Als je deze game speelt, merk je dat je longinhoud kleiner is dan je altijd dacht. Dat is dus op en af rennen als een stel gekken! Meligheid ten top!
  • Leg handdoeken klaar en wees je ervan bewust dat de vloer kleddernat en spekglad gaat worden.

Deze game is in 2016 gespeeld met een bak vanillevla, ook wel ‘De bak des vla’ genoemd. Weet waar u aan begint.
Deze game is in 2016 gespeeld door Impact uit Arnhem met een camera onder de bodem. Het videobeeld van de panikerende drenkeling werd geprojecteerd op een scherm achter de spelers.

Toegevoegd door Loes van Schwung.

Scroll naar boven