Specialist

(Om en om)

Er is een interviewer en drie mensen die samen een specialist vormen. Op het toneel staan vier stoelen, drie naast elkaar, eentje schuin zodat je zowel het publiek als de mensen op de drie stoelen aan kunt kijken. Aan het publiek wordt gevraagd wat de specialiteit van de professor is.

De interviewer stelt hem of haar hierover vragen, de professor geeft antwoord. Dit gebeurt door de drie spelers die omstebeurt een woord (let op, slechts één woord!) zeggen. Dit moet op volgorde gebeuren.

Truc van de game is dat de drie spelers op deze manier een logisch antwoord moeten geven en dat de spelers elkaars motoriek over moeten nemen: als iemand in zijn neus peutert, doet iedereen het, als iemand een bepaalde emotie aanneemt, nemen alle spelers die over, als iemand iets uit gaat beelden, doet iedereen dit.

Variant: een variant van de professor is dat twee mensen arm in arm lopen en op deze manier een persoon vormen. De linkerpersoon is de linkerarm en linkerbeen, etc. Om en om zeggen de spelers een woord, zo praat de professor. De professor kan zijn opwachting maken als typetje in elke willekeurige game, maar wordt op deze manier vaker gebruikt tijdens de opwarming.

N.B. één persoon betekent, dat er in de ik-vorm wordt gesproken. In een team van vier spelers kunnen zo twee ‘personen’ worden gevormd, die samen een scène spelen.

Scroll naar boven