Intieme hel

Ulteame Hel

Een combinatie tussen de structuur van de Cranberrie Plus en alle dubben, vernoemd naar en ter ere van Ulteam. Wanneer er één speler op het toneel staat doet deze zijn eigen stem. Wanneer er twee spelers op het toneel staan gaan ze dubbele dubben. Wanneer er drie spelers op het toneel staan wordt het een superdub (door bijvoorbeeld de laatste die opkomt). En wanneer er vier spelers op het toneel staan wordt het een sukkeldub (speler A doet de stem van speler B, speler B van C, speler C van D en speler D van A). En dan lekker veel afwisselen met het aantal spelers natuurijk.

Variant: Intieme hel
De intieme hel is net als de ulteame hel een prachtige vorm als je lekker wilt zweten op het podium en het publiek met een technisch hoogstandje wilt verwennen.

Het spel verloopt ongeveer zoals een verteller of een typewriter, maar de rollen zijn op een andere manier verdeeld.

Speler A is de verteller/typewriter.
Speler B speelt alle personages playbackend).
Speler C spreekt de stemmen van alle personages in.
Speler D speelt alle decorstukken.
Speler A en C kunnen door veel personages en decorstukken te introduceren of door snelle dialogen in te spreken speler B en D veel opdrachten geven. Maar andersom moeten A en C natuurlijk ook op de initiatieven van B en D ingaan. Dus als D een rare houding aanneemt zullen A of C duidelijk moeten maken wat het is. Goed op elkaar blijven letten is dus de sleutel.

Deze game is ook bekend als Intieme hel.