Hou het gevoel vast

Hou het gevoel vast

De spelers verspreiden zich over de ruimte. De speler (A) die de oefening leidt zoekt een positie waarop hij iedereen kan zien. Het doel is om de spelers een gevoel te laten vasthouden terwijl ze dat gevoel niet uiten. Telkens als speler A in zijn handen klapt mag het gevoel geuit worden maar zodra hij nogmaals klapt moet iedereen direct terug naar neutraal.

Voorbeeldsituatie: heel erg bewegen. Alle spelers proberen in hun lijf het gevoel op te roepen dat ze heel erg bewegen, maar uiterlijk mag dat niet te zien zijn. Speler A klapt in zijn handen en iedereen begint heel erg te bewegen. Speler A klapt nogmaals in zijn handen en iedereen moet direct weer terug naar de neutrale houding alsof er niks is gebeurd (dus niet verkrampt of in een vreemde houding gaan staan).

Dit wordt een aantal keren herhaald totdat iedereen in een fractie van een seconde kan switchen. Andere mogelijke gevoelens zijn bijvoorbeeld lachen of iemand een verhaal willen vertellen. Een stukje reflectie: vraag de spelers waar in hun lijf ze de energie voelen op het moment dat ze hun gevoel niet mogen uiten.